Aanbod

Hier vind je alle vormen van zorg die we aanbieden

Onze behandelmethodes

In al onze behandelingen sta jij centraal en niet de klacht. Wij willen zelfredzaamheid, inzicht en veerkracht bevorderen. Daarom richten wij ons gedurende je behandeling ook nadrukkelijk de sociale context van je problemen. De houding die wij zelf als therapeuten nastreven is die van openheid en acceptatie.

We gebruiken een diversiteit aan  behandelmethoden en gaan te werk volgens GGZ standaarden. Daar is bijvoorbeeld inzichtelijk welke interventies bewezen effectief zijn bij verschillende psychische klachten. Ook Thuisarts geeft hier informatie over.

Individuele therapie

Psychologische begeleiding of psychotherapie. Één-op-één met een psycholoog uit onze praktijk.

Partnerrelatietherapie

Samen met je partner in gesprek met een ervaren gespreksleider. Partnerrelatietherapie valt onder onverzekerde zorg. Je kunt je hiervoor aanmelden via het betreffende aanmeldformulier.

Groepstherapie

Als persoonlijkheidsproblemen ook veel last geven in de omgang met anderen zijn onze (doorlopende) therapiegroepen (specialistische GGZ) wellicht de beste manier om daar aan te werken. Inschrijven doe je via dit aanmeldformulier.


Meer weten? Hier vind je meer informatie.

Groepstherapie is wekelijks op maandag van 18:00-19:30 voor jongvolwassenen (18-30 jaar) of op woensdag van 16:00-17:30 voor volwassenen (30+ jaar).

Cognitieve gedragstherapie

Samen onderzoeken welk gedrag en gedachten je problemen in stand houden, en experimenteren met andere manieren om er mee om te gaan. Kortdurend en bewezen effectief vooral bij angststoornissen, maar ook bij depressie en andere problemen.


Meer weten? Hier vind je meer informatie.

EMDR

Kortdurende verwerkingsgerichte therapie voor trauma, verlies en andere ingrijpende gebeurtenissen.


Meer weten? Hier vind je meer informatie.

Acceptance & Commitment therapie

Negatieve gevoelens niet langer onder controle proberen te houden maar toelaten, en een speelse open houding ontwikkelen waarin je wat je écht belangrijk vind in je leven tot bloei kunt laten komen. Wij zetten ACT in vooral bij chronische problemen zoals pijn


Meer weten? Hier vind je meer informatie.

mind body benadering
Mind body benadering

Aanpak voor chronische pijn en aanhoudende lichamelijke klachten. De kern van deze aanpak is dat onbewuste, verdrongen emoties de belangrijkste oorzaak zijn van het ontstaan en in stand houden van veel aanhoudende lichamelijke klachten. Door verdrongen emoties bewust te maken, te voelen en te verwerken, kunnen de klachten verminderen.


Meer weten? Hier vind je meer informatie.

Schematherapie

Diep ingewortelde patronen doorbreken. bij persoonlijkheidsproblemen en steeds terugkerende depressies. Dit is een langerdurende (specialistische GGZ) therapievorm.


Meer weten? Hier vind je meer informatie.

Psychodynamische therapie

Bewust worden van onbewuste gevoelens en gedachten die hun wortels hebben in het verleden en leiden tot herhalingspatronen.  Een langerdurende (specialistische GGZ) therapievorm voor mensen met persoonlijkheidsproblemen.


Meer weten? Hier vind je meer informatie.

Online therapie

Via Embloom bieden wij online therapie aan voor de meest voorkomende psychologische klachten. Deze zijn opgezet als zelfhulpprogramma’s volgens het stramien van cognitieve gedragstherapie.. Waar gewenst en mogelijk combineren we face-to-face gesprekken met deze E-Mental Health programma’s.


Meer weten? Klik hier voor meer informatie of stel ons een vraag via het contactformulier.

Houd me vast training

Voor stellen die beter willen leren praten met elkaar over emotionele behoeften en willen onderzoeken hoe dat vaak mis loopt. De EFT methode geeft duidelijke structuur en is een oefenmethode met video’s. Deze training valt onder onverzekerde zorg. Aanmelden kan via dit aanmeldingsformulier.


Houd Nieuws in de gaten voor de volgende startdatum.


Trainingen starten ieder voor- en najaar. Meer weten? Klik hier voor meer informatie of stel ons een vraag via het contactformulier.

Mindfulness training

In 8 sessies leren mediteren om anders te leren omgaan met stress, angst, depressie en pijn, en meer aandacht te krijgen voor wat je leven de moeite waard maakt. Aanmelden kan via dit aanmeldingsformulier.


Trainingen starten ieder voor- en najaar. Meer weten? Klik hier voor meer informatie of stel ons een vraag via het contactformulier.

Benieuwd hoe snel je terecht kan? Kijk bij Aanmelden voor de actuele wachttijden en meer informatie.